[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]

..
دریافت اطلاعات پایگاه
..
:: سال 1399، شماره 6 - ( بهار و تابستان 1399 ) ::
بررسی تحلیلی "یادگارزریران"ازجنبه تعزیه شناختی
فرشته صادقی1، ابوالقاسم دادور2
1- دانشکده دکترشریعتی ، fsadeghi.art.paint@gmail.com
2- دانشگاه الزهرا
چکیده:   (2001 مشاهده)

"یادگارزریران" کتابی حماسی ازدوران ایران باستان است که دراصل به صورت منظوم نگاشته شده ومتعلق به روزگارپارتیان است.این کتاب شرحی است درباره جنگ دینی گشتاسب ، پادشاه ایرانیان - که به دین زرتشت گرویده است- با ارجاسب پادشاه هیونان)خیونان) ، که درآن از پهلوانیهای زریر وپسرش بستوروهمچنین از رشادتهای گرامی کرد پسرجاماسب ونیز اسفندیار پسر گشتاسب سخن رفته است . کتاب مذکور ازجمله آثار منظوم ، بادرون مایه ای مذهبی وقالبی حماسی است که گرچه ازروزگارساسانیان به جامانده، اما در اصل برپایه نوشته ای کهن واصیل ازروزگارپارتیان  شکل گرفته است.ازآنجاکه دوجنبه "حماسی "و"مذهبی "داستان یادگارزریران، ازمشخصات اصلی این روایت به شمارمی رودوهم به دلیل قدمت زمانی آن، برخی براین عقیده اندکه این کتاب ریشه تاریخی نمایش سنتی ایرانی یاهمان تعزیه است. تحقیق حاضربرآن است تابا تحلیل وبررسی دقیق ترعناصری که دریک تعزیه ویایک روایت نمایشی ازاین نوع وجود دارد به ویژگیهای تعزیه شناختی متن باستانی یادگارزریران، به عنوان قدیمی ترین گونه ی نمایش تعزیه ازاین نوع درایران، بپردازد. روش تحقیق دراین پژوهش ، ازنظرهدف بنیادی وازجهت ماهیت وروش ، توصیفی وتحلیلی بوده وشیوه گردآوری اطلاعات نیز،اسنادی وبرپایه منابع مکتوب استوارمی باشد.

واژه‌های کلیدی: ایران باستان، حماسه، پهلوی ساسانی، یادگارزریران، تعزیه.
متن کامل [PDF 580 kb]   (615 دریافت)
نوع مقاله: پژوهشي | موضوع مقاله: ادبیات پهلوانی
دریافت: 1399/2/7 | پذیرش: 1399/4/4 | انتشار: 1399/7/1

نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

Download citation:
Send citation to:

The Analysis Survey of “Yadegar Zariran” In “Ta’zy-e (passion play)”. ادبیات پهلوانی 2020; 1399 (6) :125-148
URL: http://heroic.lu.ac.ir/article-1-167-fa.html

صادقی فرشته، دادور ابوالقاسم. بررسی تحلیلی "یادگارزریران"ازجنبه تعزیه شناختی. دوفصلنامه ادبیات پهلوانی. 1399; 1399 (6) :125-148

URL: http://heroic.lu.ac.ir/article-1-167-fa.html

بازنشر اطلاعات
سال 1399، شماره 6 - ( بهار و تابستان 1399 ) برگشت به فهرست نسخه ها